TeenStreet innostaa nuoria lähetystyöhön

TeenStreet-työn tavoitteena on vahvistaa nuorten hengellistä kasvua ja henkilökohtaista suhdetta Jumalaan. Saksassa järjestettävälle leirille osallistuu vuosittain noin sata suomalaista 13–17-vuotiasta nuorta. Leirillä heillä on mahdollisuus oppia lisää paitsi Jumalasta ja itsestään, myös tutustua OM:n tekemään lähetystyöhön. Moni leirille osallistunut on myöhemmin kertonut kiinnostuneensa lähetystyöstä ensimmäistä kertaa juuri TeenStreetin aikana.

 

TeenStreet vahvisti lähetyskutsua

Pekka Sormunen osallistui TeenStreetille ensimmäisen kerran leiriläisenä ja myöhemmin ryhmänohjaajana eli koutsina. Leiriltä jäivät parhaiten mieleen ylistyshetket ja kristittyjen yhteys.

”TeenStreet tarjoaa mahdollisuuden kokea uskovien     yhteyttä ja monikulttuurisuutta”, Pekka kertoo. ”Vaikka    tullaan niin monista eri paikoista ja kulttuureista,   ollaan samalla asialla. Se on vaikuttava kokemus   nähdä jo nuorena.”

”TeenStreet vahvisti omaa lähetyskutsuani”, Pekka toteaa. ”Olin jo tekemässä lähtöä Itä-Eurooppaan ja leirillä sain vahvistuksen sille, että olen menossa oikeaan suuntaan. Epävarmuus asiasta jäi TeenStreetille.”

Pekka lähti pian leirin jälkeen vuodeksi OM:n työhön Moldovaan ja opiskelee nykyään Suomen teologisella opistolla Tampereella. 

 

”TeenStreet auttaa löytämään sen, kuka olet”

ViaDia ry:n media-assistenttina työskentelevä Ida Erkkilä muistelee TeenStreet-vuosiaan lämmöllä. ”Kyllähän se jotain kertoo, että olen osallistunut leirille seitsemän kertaa”, Ida nauraa. ”Ensimmäinen leirikokemus oli niin upea, että päätös lähteä uudelleen syntyi helposti. Leirillä on ollut iso vaikutus elämääni.”

TeenStreet järjestetään heinä-elokuun vaihteessa juuri ennen kuin koulut alkavat Suomessa. ”Leiriltä sain aina eväitä alkavaan kouluvuoteen”, Ida kertoo. ”Oli hyvä pysähtyä ja keskittyä Jumalaan hetki ennen koulun alkua ja saada uutta voimaa.”

Idalle leirin parasta antia olivatkin juuri hiljaiset hetket (Shh-aika), joissa sai rukoilla ja olla Jumalan läsnäolossa. ”Niissä hetkissä sain miettiä, missä olen Herran kanssa ja mitä olin oppinut leirillä”, Ida muistelee. ”Uskon, että se on syy, miksi itse lähdin lähetystyöhön. Halusin kertoa muillekin siitä, mitä olin leiriltä saanut. TeenStreet auttaa löytämään sen, kuka olet ja mistä tykkäät. Leirillä saa kokeilla monia eri asioita ja kuulla Jumalan ääntä. Hän on meidät luonut ja voi näyttää, mihin meidät on luotu.”

Ida on myöhemmin osallistunut Operaatio Joulun Lapsen kenkälaatikoiden jakomatkaan Itä-Euroopassa ja Missionuorten opetuslapseuskouluun Australiassa.

TeenStreet ja lähetystyön tulevaisuus

Suomalaisten lähetystyöntekijöiden määrä maailmalla on laskenut tasaisesti viime vuosien aikana. Samaan aikaan niin sanottujen ”vähiten tavoitettujen” – ihmisten, joilla ei ole mahdollisuutta kuulla evankeliumia omassa ympäristössään – määrä kasvaa 57 000 ihmisellä joka päivä. Yhteensä vähiten tavoitettuja on arvioitu olevan 2,8 miljardia, yli kolmasosa maailman väestöstä. Uskomme, että suomalaisia lähetystyöntekijöitä tarvitaan yhä maailmalla ja että Jumala kutsuu meitä työhön vähiten tavoitettujen ihmisten pariin.

TeenStreet-työtä koordinoi Suomessa Hannu Kaakinen. Hannun ja koko OM:n unelmana on nähdä, kuinka uusi sukupolvi suomalaisia nuoria innostuu lähetystyöstä ja haluaa osallistua työhön vähiten tavoitettujen kansojen parissa.

Tervetuloa mukaan TeenStreet-työhön!

                    

Tuki TeenStreet-työlle:
OM:n tili: FI63 8000 1201 5560 90
Käytä viitenumeroa: 2066

Kysy lisää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.