Määränpäänä Latinalainen Amerikka 

MV Doulos purjehti Etelä-Amerikan ympäri 1970- ja 1980-lukujen taitteessa ja vieraili satamissa Meksikossa, Kolumbiassa, Venezuelassa, Argentiinassa, Uruguayssa ja Brasiliassa. Sen viesti oli yksinkertainen: ”Tulkaa mukaan evankeliumin työhön, jota Jumala tekee kaltaistemme tavallisten ihmisten kautta.” Se oli oikea viesti oikeaan aikaan. Latinalaisen Amerikan johtajat muistavat, kuinka Douloksen vierailut sysäsivät liikkeelle eteläamerikkalaisen lähetystyöliikkeen. Siitä lähtien Latinalaisen Amerikan seurakunnat ovat saaneet todistaa hurjaa kasvua. Myös me olemme saaneet nähdä tasaisen virran uusia latinotyöntekijöitä laivatyössä ja muilla lähetyskentillä ympäri maailmaa. 

Rukoilemme, että Logos Hopen vierailu Latinalaisessa Amerikassa saisi inspiroida ja lähettää liikkeelle uuden ennennäkemättömän aallon lähetystyöntekijöitä tavoittamaan maailman vähiten tavoitettuja. 

Työn haasteet 

Ostamme laivalla myytävät englanninkieliset kirjat erittäin edullisesti, monet tulevat ilmaisina lahjoituksina suoraan kustantamoilta. Kirjamyynnistä saamamme tulot kattavat noin kolmasosan laivan operatiivisista kuluista. Se, ettei espanjan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta ole samalla tavalla saatavilla, aiheuttaa työllemme merkittävän taloudellisen lisähaasteen. Sen seurauksena olemme kolmesti joutuneet perumaan suunnitelmamme vierailla Latinalaisessa Amerikassa. 

Logos Hopen kirjakaupassa on myyty lähinnä englanninkielisiä kirjoja koko sen historian ajan. Laivan siirtyminen Latinalaiseen Amerikkaan tarkoittaa kirjahyllyjen täyttämistä portugalin- ja espanjankielisillä kirjoilla. Viiden tuhannen teoksen vaihtaminen tarkoittaa suuria alkukustannuksia ja tekee Latinalaiseen Amerikkaan menon haastavammaksi. Kirjojen hinnat ovat korkeat; kaksi vuotta kestävän vierailun alkukustannusten on arvioitu olevan noin 2,8 miljoonaa euroa. 

Toimivan kirjamyynnin siunaus on kaksiosainen: 

1. Laadukkaat kirjat ja Raamatut ovat siunauksena latinoille. Laivan vierailijat kuulevat evankeliumin ja heille jaetaan kristillistä kirjallisuutta. Näkymme on, että Logos Hopen vierailujen seurauksena OM lähettää 2000 uutta koulutettua lähetystyöntekijää Latinalaisesta Amerikasta vähiten tavoitettuihin maihin seuraavan vuosikymmenen aikana. 

2. Kirjamyynti on aina kattanut noin kolmanneksen laivatyön kustannuksista, joita ovat evankelioivat ohjelmat laivalla, aktiot maissa, humanitäärinen apu ja laivan operatiiviset kustannukset. Kun alkupääoman turvin ostettuja kirjoja myydään, saamme varoja uusien kirjojen hankintaan ja voimme jatkaa laivatyön kehitystä. 

Voisitko osallistua espanjan- ja portugalinkielisten kirjojen hankintaan?

 

 Tue Logos Hopen kirjallisuustyötä.
Lahjoita OM:n tilille:
FI63 8000 1201 5560 90
Käytä viitenumeroa: 860 000 004

 

Suunnitellut vierailut vuodelle 2018 

Kolumbia
Costa Rica 
Guatemala
Kuuba 
Meksiko Panama
Nicaragua                                                                                                                                   Lähetyslaiva Doulos vieraili Argentiinassa 1979.
El Salvador 

Tarkempi aikataulu
www.gbaships.org