Ikkuna Maailmaan OM uutiset
19.12.2015


Aina löytyy kesäaktio jostakin päin maailmaa

Kerromme tässä ohjelmassa uutisia eri puolilta maailmaa erityisesti sieltä, missä OM tekee työtä. OM on lähetysjärjestö ja se toimii eri puolilla maailmaa yli 115 maassa.

OM tekee työtä yötä päivää kaikissa maanosissa
OM:llä on työtä ja tiimejä kaikissa maanosissa yhteensä yli 115 maassa niin pohjoisessa kuin etelässä sekä idässä ja lännessä. Tämä tarkoittaa sitä, että aina jollakin OM:n kentällä on päivä, kun toiset nukkuvat, niin toiset heräävät aamuun, tai joku toinen menee jo nukkumaan. Pohjoisen pallonpuoliskon tiimeillä on talvi ja eteläisellä pallon puoliskolla on kesä. Näin voit osallistua OM:n kesäaktioon miltei minä vuodenaikana tahansa.

n aktios beduiin vier
Aktiossa Beduiinien vieraana.

Kuinka vietät talvilomasi? Suunnitteletko jo kevät tai kesälomaasi? Haluaisitko mennä aktioon tai auttamaan lyhyeksi ajaksi johonkin OM:n tiimiin lämpimään maahan? Tarjolla on monia mahdollisuuksia kymmenissä eri maissa. Katso tarkemmin netistä omsuomi.fi .

Vuoden 2015 aikana 57 suomalaista osallistui OM:n aktioihin eri puolilla maailmaa. Nyt vuodenvaihteen aikana joitain henkilöitä on lähdössä Aasiaan ja Afrikkaan aktiomatkalle.  
Pidempiaikaiseen työhön vuodeksi pariksi tai moniksi vuosiksi eri lähetyskentille lähti tämän vuoden aikana Suomesta19 aikuista. Mukana oli useita perheitä ja heillä on yhteensä 7 lasta.

OM:ssa tehdään työtä kansainvälisissä tiimeissä, joissa tiiminjäsenet ovat monista eri maista. Aktio on ensikertalaiselle hyvää kansainvälisyyskasvatusta ja hyvä mahdollisuus kokeilla, olisiko minusta lähetystyöntekijäksi.

OM on kouluttanut suuren määrän suomalaisista lähetystyöntekijöistä kuluneen 50 vuoden aikana. Nuoret ovat tulleet mukaan Operaatio Mobilisaatioon aktioihin ja sitten ehkä vuodeksi johonkin maahan ja sieltä palattuaan ja opiskelujen jälkeen he ovat hakeneet lähetystyöhön jonkun muun järjestön kautta. Näin kaikissa suomalaisissa lähetysjärjestöissä on tai on ollut OM:ssa koulutuksen saaneita lähettejä. OM tarjoaa mahdollisuuksia myös uraläheteille.

n evank maipu chile
Evankeliumi leviää Maipussa Chilessä.

Uutisia Etelä-Amerikasta

Intensiivinen lähetyskurssi Chilessä
Tämä kurssi valmistaa pidempiaikaiseen lähetystyöhön. Kurssilla osanottajat elävät monikulttuurillisessa ympäristössä ja oppivat espanjaa. Koulutus pitää sisällään seminaareja, Raamatun opiskelua ja käytännön työtä ja samalla osallistutaan OM:n tiimien työhön eri puolilla Chileä.  


n paraguay aidslink tyo
Aidslink-työssä ihmisiä ei eriarvoisteta.

Paraguay

Ciudad del Este on paraguaylainen rajakaupunki, jolla on raja Brasiliaan ja Argentiinaan. Se on risteyspaikka seksipainotteiselle ihmiskaupalle. Useimmat seksikaupan uhreiksi joutuneista ovat 90 prosenttisesti iältään 10-20 vuotiaita tyttöjä. He ovat köyhistä oloista ja he ovat uskoneet lupauksiin työstä hotelleissa ja ravintoloissa, mutta ovat joutuneetkin seksikaupaan. Seksityö lisää hiv tartuntoja 12 kertaisesti.

18 vuotta sitten David ja Judy Shmidtien kotiapulainen Alicen todettiin saaneen hiv tartunnan joka oli kehittynyt jo aidsiksi. Tuolloin Shmidtit aloittivat Alicen muistoksi työn niiden parissa, joilla on hiv tartunta. He perustivat keskuksen, jossa annettiin sosiaalista, hengellistä ja fysiologista apua hiv tartunnan saaneille.

Nyt he ovat valmiita muuttamaan uusiin haasteisiin. He ovat OM:n hiv työtä tekevän Aidslinkin kautta lähdössä vuoden 2016 alussa paraguaylaiseen kaupunkiin Ciudada del Esteen aloittaakseen työn paikallisen sairaalan hiv tartuntaosaston kanssa ja he tarjoavat siellä sosiaalista ja hengellistä apua.


Panama

OM:n kentänjohtajat tapaavat kerran vuodessa jossain päin maailmaa. Ensi vuonna tällainen kokous pidetään Panamassa 26.2.-1.3.2016. Kokouksessa päätetään yhteisistä asioista ja suunnitelmista. Paikalle odotetaan osallistujia noin sadasta maasta.

Lataa radio-ohjelma mp3-tiedostona (2,6 Mt)