Ikkuna Maailmaan OM uutiset
16.12.2017

i kuva 4742


Evankeliumin asialla tataarikylässä Venäjällä

Venäjällä asuu monia etnisiä kansoja, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia. Yksi tällainen kansa on tataarit. Tataareja on 6,5 miljoonaa, joista 5 miljoonaa asuu Venäjällä. Tataarien uskonto on kansan islam, joka on perustaltaan sunni islamia. OM vie yhdessä paikallisseurakuntien kanssa hyvää uutista niille, jotka eivät ole ennen kuulleet Jeesuksesta Kristuksesta. Yksi vapaaehtoisista, joka osallistui evankeliumin viemiseen tataarien vähiten saavutettuihin kyliin, kertoo:

Kello on 7:17 meneillään on seurakunnan hiljainen rukouskokous. Olen väsynyt ja pysyäkseni hereillä luen Raamattuani Johanneksen evankeliumin 3. ja 4. luvun. Rukoilen, että Jumala puhuisi minulle. Kertomus samarialaisesta naisesta kaivolla hyppää ylös Raamatun lehdiltä. Voisiko sitä soveltaa evankeliointiin tänään aprikoin. On sateinen päivä ja tiet ovat liukkaat. On minun vuoroni ajaa. Menemme tataarikyliin kohtaamaan ihmisiä, rukoilemaan heidän puolestaan ja kertomaan heille Jeesuksesta. Kylässä on vain pitkätie ja sen molemmin puolin on taloja ikään kuin puristettuna yhteen lämpimään kaveruuteen.

Näemme puisen talon pihassa lyhyen miehen. Tataarit ovat hyvin vieraanvaraisia. Mies kutsuu meidät sisään. Uunista leviää tervetullutta lämpöä. Puhumme noin puoli tuntia, elämästä, kylästä ja uskosta. Tarjoudun rukoilemaan miehen vaimon puolesta, joka on sairas. Mies katsoo minun hämmästyneenä ja kysyy, kuinka sinä osaat? Ymmärrän silloin, että hän odottaa minun rukoilevan arabiaksi kuten muslimit tekevät. Puristan sairaan kättä ja polvistun hänen jalkojensa juureen ja rukoilen Jumalaa, joka puhuu heidän kieltään. Siunaamme kotia ja lähdemme ja toivomme tapaavamme jonkun, jolla on kuulevat korvat.


g johdinauto tbilisissa

Näemme vanhemman naisen keskellä kylää täysinäisten vesiastioiden äärellä. Tarjoudumme kantamaan vesiastioita ja alamme puhua, elämästä, kylästä ja uskosta. Kun olemme puhuneet elämän kovuudesta ja toivottomuudesta, sanon ystävällisesti, että meillä on toivo Jeesuksessa. Jeesus, kuka hän on? En tiedä kuka hän on. Hänen vilpitön utelias vastauksensa repii sydämeni palasiksi. Kuinka hän ei ole kuullut kaunista elämää antavaa nimeä Jeesus aikaisemmin? Henki minussa ei ylläty ja alkaa kertoa Jeesuksen ihmeistä ja kuka hän on. Muistan sen lämmön ja lohdutuksen ja kuinka totuuden sanat virtaavat huuliltani venäjäksi.

Hän näyttää yllättyneeltä ja vastaanottavaiselta. Kysyn, saanko rukoilla hänen puolestaan. Hän kysyy, kuinka sinä osaat? Uudelleen kysymys ihmiseltä, joka ajattelee, että Jumala on kaukana poissa ja ei ole lähestyttävä. Kyllä osaan ja opetan myös sinua rukoilemaan, vastaan. Yllätykseksi hän on yksi harvoista kylässä, joka osaa lukea. Annamme hänelle Johanneksen evankeliumin ja koko Raamatun, jotta hän voi ymmärtää enemmän siitä, kuka Jeesus on. Rukoiletko kanssani, että hän olisi kuin samarialainen nainen, jonka Jeesus kohtasi kaivolla 2000 vuotta sitten ja joka kertoi koko kylälle Jeesuksesta, jonka hän oli tavannut.

Haluaisit ehkä oppia sujuvasti kohtaamaan maahanmuuttajia ja muslimeja. OM:n aktiot ovat hyvä mahdollisuus oppia näitä taitoja. OM järjestää myös Friendship First kursseja, mikä auttaa sinua ymmärtämään maahan muuttajia ja tekemään jotain heidän parissaan. Tällainen kurssi valmentaa tavallisia kristittyjä kohtaamaan tavallisia muslimeja ystävyyden kautta, itsevarmuudella ja taidolla. Kurssi auttaa ja ohjaa kertomaan suurimmasta rakkaudesta, Jeesuksesta Kristuksesta. Kurssi on tarkoitettu koko seurakunnalle, eikä vaadi erityisosaamista. Kurssi rakentuu kuudesta eri näkökulmasta, jotka auttavat tavallisia kristittyjä kohtaamaan tavallisia muslimeja.

Kurssin tavoite on:
- varustaa kohtaamaan musliminaapureitamme positiivisella asenteella
- hälventää ennakkoluuloja tuntematonta kohtaan
- tarjota perustietoa islamin uskosta ja kulttuurista
- antaa itsevarmuutta rakentaa uusia ystävyyssuhteita muslimien kanssa
Kursseja voi toteuttaa: raamattupiireissä ja kotiryhmissä, seminaarina tai vaikka koko viikonlopun tapahtumana. Katso lisätietoja OM:n kotisivulta OMsuomi.fi tai ota yhteyttä sähköpostilla info.fi (ät) om.org

Lataa radio-ohjelma mp3-tiedostona (2,6 Mt)