Ikkuna Maailmaan OM uutiset
7.1.2017

zz porto portugal

Kerromme tässä ohjelmassa uutisia eri puolilta maailmaa erityisesti sieltä, missä OM tekee työtä. OM on lähetysjärjestö ja se toimii eri puolilla maailmaa 113 maassa. Voit lukea ohjelman tästä tai ladata ja kuunnella sen mp3-tiedostona (2,6 Mt)

Evankeliointia surffaamalla

OM tekee monimuotoista evankelioimistyötä eri puolilla maailmaa. Evankelioinnissa kontaktin saaminen voi tapahtua taidetta tai vaikka urheilua apuna käyttäen. Yksi tällainen tapa on surffaaminen eli lainelautailu. Merike on innostunut surffauksesta ja saavuttaa ihmisiä surffauksen yhteydessä Portossa Portugalissa. Merike kertoi skypen välityksellä kokemuksiaan surffauksesta.

Merike, kun käyt surffaamassa, tapaatko silloin paikallisia ihmisiä vai muualta paikalle tulevia?
-    Suurin osa on paikallisia. Täällä on myös paljon turisteja ja yliopistovaihto-oppilaita.
Koska on sellaiset kelit, että surffausta voi harjoittaa lämpötilan suhteen?
-    Milloin tahansa. Porto ei ole mikään aurinkolomakohde. Täällä saattaa olla kesälläkin niin kova tuuli, ettei tarkene oikein rannalle mennä. Kesälläkin tarvitaan märkäpukua. Talvella lämpötila voi mennä lähelle nollaa ja silloin käytetään paksumpia märkäpukuja ja tossuja. Käsissä voi olla käsineet ja lisäksi huppu päässä. Tällä tavalla tarkenee.

Minkälainen surffilauta sinulla on?
-    Minulla on vain surffilauta, eikä siinä ole mitään purjetta. Siinä hypätään vain surffilaudan päälle ja nautitaan matkasta laineen päällä ja tehdään siinä kikkoja.
Jos joku kuuntelijoista kiinnostuisi surffauksesta ja evankelioinnista Portugalissa, mitä hänen pitäisi tehdä?
-    Tällä hetkellä ei oteta uusia pitkäaikaistyöntekijöitä OM Portugaliin, kun haetaan uutta vahvaa pohjaa toiminnalle. Sitten kun otetaan uusia pitkäaikaistyöntekijöitä kannattaa ottaa yhteyttä OM:n Suomen toimistoon. Jos haluaa tulla lyhyeksi aikaa, se onnistuu. Tänne järjestetään aktiomatkoja esimerkiksi ensi kesänä. Täällä Portossa on OM:n surffikirkko, joka järjestää yhden aktion kesällä. Siitäkin saa tietoja Suomen OM toimistosta. Meillä on täällä myös työtä Fatima nimisessä pyhiinvaelluskaupungissa. Siellä portugalilainen pariskunta tekee työtä. He kohtaavat täällä pyhiinvaeltajia. He myös opettavat nukketeatterin keinoin. Sinne on mahdollista tulla aktioon. Jos surffausta haluaa tulla kokeilemaan, niin sitä pääsee kokeilemaan surffikirkon aktion aikana. Sitä kautta pääsee kohtaamaan ihmisiä ja kertomaan, mihin oma toivo perustuu.

zz surf church

Surffausaktio järjestetään Transform konferenssin jälkeen heinäkuussa. Konferenssissa on mielenkiintoisia puhujia ja paikalla on kansainvälinen joukko lähetysihmisiä eri OM:n Välimeren kentiltä. Koulutuskonferenssi järjestetään 10.-15.7. Cambrilssa Espanjassa. 15.7. matkataan Portoon Portugaliin ja siellä on aktio 16.-23.7. 2017 Portugalissa on yksi maailman parhaista surffausrannikoista. Siellä järjestetään surffauskilpailuja. Sinne voi lähteä myös aloittelijana. Suurin osa ajasta vietetään hiekkarannalla tutustuen muihin surffaajiin sekä tehdään ystävyysevankeliointia. Sunnuntaisin ollaan mukana seurakuntien toiminnassa.