Ikkuna Maailmaan OM uutiset
15.4.2017

 

 

r maltan paak valletta
Maltan pääkaupungin Vallettan katunäkymä.

Kerromme tässä ohjelmassa uutisia eri puolilta maailmaa erityisesti sieltä, missä OM tekee työtä. OM on lähetysjärjestö ja se toimii eri puolilla maailmaa 115 maassa.

OM:n Välimeren aktioita kutsutaan nimellä Transform

Haluaisitko viettää muutaman kesälomaviikon jossain Välimeren maassa?
OM järjestää kesällä 2017 aktiomatkoja eripuolille Välimeren maita. Välimeren maissa asuu 480 miljoonaa ihmistä 21 modernissa maassa. Vaikka kristinusko levisi aluksi nimenomaan Välimeren maihin, niin nykyään harvat näissä maissa tietävät, kuka on Jeesus. OM:n Välimeren aktioita kutsutaan nimellä Transform. Aktio alkaa koulutuskonferenssilla, joka pidetään tänä vuonna 10-15.7. Barcelonassa Espanjassa, josta sitten, jos lähdet mukaan, matkustat kansainvälisen tiimin kanssa kohdemaahasi, jossa vietät lopun aktioaikasi.

Millaisiin maihin voisit mennä aktiomatkalle?
Vaihtoehtoja on monia. Operaatio Mobilisaation Transfom aktioita järjestetään 25-30 paikassa Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Euroopan Välimeren rantavaltioissa. Jeesus Kristus syntyi ja teki opetustyönsä Välimeren alueella, mistä kristinuskon historia sai alkunsa. Ensimmäisten vuosisatojen aikana Välimeren seutu oli kristillistä aluetta. Vuosisatojen kuluessa kristinusko hävisi monilta alueilta Islamin levitessä ja kirkon sanoman laimentuessa. Egyptissä, missä oli kirjoitettu Raamattu, on edelleen kohtalaisen suuri kristittyjen vähemmistö.


r porto portugal

Välimeren katolisissa maissa palvotaan Mariaa.  Torilla seisovan Marian patsaan sylissä lepäävää Jeesus lasta ei välttämättä tunneta. Etelä-Euroopan maissa on paljon pakolaisia ja maahanmuuttajia. Aktioissa tehdään työtä myös heidän parissaan.
Aktioissa voit laittaa lahjasi käyttöön ja oppia uusia taitoja. Jos olet valokuvaaja, kirjoittaja tai taiteellisesti lahjakas kaikkia näitä taitojasi voidaan laittaa käyttöön. Mukaan voit lähteä, jos olet vähintään 18 vuotias ja henkilökohtaisesti kristitty. Useimmiten yläikärajaa ei ole.
Aktiotiimit ovat kansainvälisiä ja tiimikieli on useimmiten englanti. Mukaan lähtijöillä englannin kielitaito on välttämätön. Paljon yksityiskohtaista tietoa Transform aktioista englannin kielellä löytyy netistä osoitteesta  www.transform.om.org
Ilmoittautuminen aktioihin tapahtuu Suomen OM:n kautta. Hakulomakkeet ja muuta tietoa kotisivulla www.omsuomi.fi

Mitä, jos lähtisit Transform aktioon Maltalle Välimeren kauniille saarelle, mihin aikanaan apostoli Paavali haaksirikkoutui. Maa on hyvin katolinen ja täynnä rikasta historiaa. Siellä on myös paljon pakolaisia ja muita ulkomaalaisia. Tiimin johtaja haluaisi sinun kehittyvän evankelioinnissa, kulttuurissa, rukouksessa ja henkilökohtaisesti Raamatun periaatteissa. Työssä keskitytään pakolaisiin. Tiimiin tarvitaan yksi valokuvaaja ja kirjoittaja, joka voisi kertoa Maltan tarinan ja sen tarpeista. Aktio järjestetään 10.-29. heinäkuuta
Tai lähtisitkö aktioon Turkkiin10.-30. heinäkuuta? Tiimi tekee yhteistyötä paikallisen seurakunnan kanssa. Tiimissä käytetään metodina ystävyysevankeliointia. Käyttöön voisivat tulla myös sinun taiteelliset lahjasi.

r paav asui luolassa maltalla
Kuva luolasta, jossa Paavalin kerrotaan asuneen Maltalla ollessaan.

Oletko aina ajatellut, että sinun on kerran päästävä käymään Israelissa. Nyt voit tehdä sen lähtemällä aktioon Israeliin. Israelin aktio ei toimi Transform nimen alla vaan se alkaa suoraan kohdemaassa. Vaihtoehtoina on kahden tai neljän viikon aktiot alkaen 2. päivä heinäkuuta. Matka Israeliin voi olla haastava. Voit oppia luottamaan Jumalaan ja jakamaan uskosi erilaisten Israelissa asuvien ihmisten kanssa maallistuneiden, ultra ortodoksisten juutalaisten tai arabiaa puhuvien muslimien tai nimellisesti kristittyjen kanssa.

Aktio mahdollisuuksia on vielä monia muita myös muissa maanosissa ja kaikkina vuodenaikoina. Tällä maapallolla on aina jollain kulmalla kesä. Aktioihin voi ilmoittautua ja osallistua ympäri vuoden. Lue lisää OM:n kotisivuilta www.omsuomi.fi ja ota yhteyttä sähköpostilla info.fi(ät)om.org tai soita numeroon 03-2131300.

Lataa radio-ohjelma mp3-tiedostona (2,6 Mt)