Ikkuna Maailmaan OM uutiset
21.5.2017

q maahmuut

Friendship First – ystäviä muualta -kurssi opettaa kohtaamaan maahanmuuttajia

Kerromme tässä ohjelmassa uutisia eri puolilta maailmaa erityisesti sieltä, missä OM tekee työtä. OM on lähetysjärjestö ja se toimii eri puolilla maailmaa 115 maassa.

Kyselyn pohjalta, joka on tehty 151 maassa voidaan tietää, että 640 miljoonaa ihmistä eli 13 % maailman väestöstä haluaisi muuttaa toiseen maahan. Tällä hetkellä 60 miljoonaa ihmistä on jo liikkeellä ja monet muut lähtisivät liikkeelle, kun siihen tulee mahdollisuus tai kun olosuhteet pakottavat heidät siihen. Maahanmuutolle ja pakolaisuudelle ei näy loppua.

Pastori Markus Alajoki kertoo Friendship First – ystäviä ensin kurssista, jota Operaatio Mobilisaation toimesta pidetään eripuolilla Suomea. Tähän mennessä kursseihin on osallistunut noin 300 ihmistä. Tilaa kurssi omaan seurakuntaasi.

Kurssin tarkoitus on, että me tavalliset suomalaiset oppisimme kohtaamaan muslimeja tavallisina ihmisinä ystävyyden siltoja rakentamalla. Samalla meidän tulisi oppia ymmärtämään omia tuntemuksiamme, kun puhutaan islamista. Onko minulla kokemuksia muslimien kanssa vai mistä nämä ajatukset ovat syntyneet.

Kurssilla käydään läpi sitä, mikä on Islam ja kuka on muslimi. Opitaan ymmärtämään ja erottamaan uskonto ja ihminen.

Käydään läpi sitä, mikä on se kulttuuri, mistä muslimit tulevat. Opimme ymmärtämään omaa kulttuuriamme ja kommunikoimaan näiden kulttuurien välillä. Kurssilla opitaan ymmärtämään kunnia-häpeä kulttuuria, mikä on muslimien kulttuurillinen tapa ajatella.
Meillä on Suomessa oikea-väärä kulttuuri ja kuinka se eroaa kunnia-häpeä kulttuurista. Kurssilla opitaan sitten myös, kuinka kertoa evankeliumin ilosanoma heille.  

Kun ihminen tulee uskoon, niin kuinka sitten jatketaan siitä eteenpäin.

Meidän suuri kysymyksemme on, voiko muslimi tulla uskoon. Olemme nähneet viime vuosina, kuinka muslimeja on kääntynyt kristityiksi. Heillä on selkeä halu etsiä totuutta. Heille Eurooppa on kuin suuri uskontojen tavaratalo, mistä he voivat etsiä. He haluavat ottaa selville, minkälainen on kristinusko ja minkälaisia ovat kristityt ja minkälainen paikka on kirkko? Nämä ovat heille hyvin polttavia kysymyksiä.

Kun muslimit tulevat Eurooppaan he haluaisivat kohdata aidon kristityn. He toivovat voivansa kysyä kysymyksiä Jeesuksesta, Jumalasta, Raamatusta ja he haluaisivat saada Raamatun omiin käsiinsä. he haluaisivat lukea Raamatusta ja he haluaisivat tietää, mikä on tämä kielletty uskonto?
Tätä kautta monet ovat löytäneet Jeesuksen Herrakseen. He ovat kääntyneet pois islamista, josta he ovat todennäköisesti jo kauan aikaa sitten sydämessään kääntyneet pois.
He ovat nähneet sen hedelmän, minkä islam on tuottanut ja he eivät halua olla sen kanssa missään tekemisissä.

Lataa ja kuuntele radio-ohjelma mp3-tiedostona (2,6 Mt)