Ikkuna Maailmaan OM uutiset
3.6.2017

p logos hope jamaikalla


Logos Hope Karibian merellä 2017

OM:n lähetyslaivat ovat vieneet kirjallisuutta ja ilosanomaa Jumalan rakkaudesta 46 vuoden ajan 151 maahan ja laivalla on vieraillut lähes 46 miljoonaa ihmistä.  OM:n neljäs laiva Logos Hope vierailee parhaillaan Kingstonessa Jamaikalla. Laivoilla on ollut yleensä suomalaisia ja äskettäin laivatiimiin liittynyt Viola kertoo kokemuksistaan siellä.

Tässä radio-ohjelmassa kerromme uutisia eri puolilta maailmaa erityisesti sieltä, missä OM tekee työtä. OM on lähetysjärjestö ja se toimii eri puolilla maailmaa 115 maassa. Ohjelmaan liittyvät nettisivut Operaatio Mobilisaation kotisivuilta osoitteesta  omsuomi.fi/radio ja sieltä löytyvät myös aikaisemmat radio-ohjelmat. Ohjelma on myös kuunneltavissa podcastina netissä. Mene netissä www.SoundCloud.com sivulle ja kirjoita hakusana ikkuna maailmaan OMsuomi. Lataa myös Sound Cloud älypuhelimeesi.

Haastattelin Violaa, joka on Jamaikalla Logos Hope laivalla.

-    Hei minun nimi on Viola ja olen Logos Hope nimisellä laivalla vapaaehtoistyöntekijänä. Tämä laiva on nyt Jamaikalla. Me tulimme tänne viime torstaina (11.5.). Me tulemme olemaan täällä noin kaksi kuukautta. Jamaika on todella kaunis ja ihana paikka ja lämmin ainakin Suomeen verrattuna. Täällä on hyvin paljon köyhyyttä ja turvattomuutta. Kaduilla näkyy paljon kodittomia. Köyhyys on todella huomattavaa täällä. Mutta muuten tämä on ihana paikka. Ihmiset ovat sydämellisiä ja vastaanottavia täällä.

Koska kuulit OM:n lähetyslaivoista?

-    Kuulin OM laivoista viime syyskuussa, kun olin käymässä Englannissa tuttavaperheen luona. Tämän perheen vanhemmat olivat olleet OM:n laivoilla. Perheen äiti kertoi minulle kaikkia kokemuksia OM:n laivasta. Aluksi ajattelin, että sehän on oikein siistiä, mutta ei se sovi minulle. Minulla on muita suunnitelmia ja haluan pitää vain yhden välivuoden. Aloin miettiä tätä asia enemmän ja laiva asia alkoi pyöriä mielessäni.
-    Laivalle lähtemisen ajatus vahvistui mielessäni. Päätin rukoilla asian puolesta ja se vahvisti minussa halua lähteä laivatyöhön ja päätin hakea sinne, jos vaikka pääsisin mukaan.
-    Syyskuussa kuulin laivasta ja syyskuun lopulla hain laivalle. Olin kolme viikkoa Suomessa ja sitten lähdin Sveitsiin kahdeksi kuukaudeksi. Tuon kolmen kuukauden aikana minun piti tehdä kaikki hakemukset, koulutukset, haastattelut ja kerätä lähtöön tarvittava kannatus. Kaikki onnistui hyvin ja nyt olen täällä OM:n lähetyslaiva Logos Hopella.

Koska tulit laivalle?

-    Liityin tänne laivalle helmikuussa. Aloitimme Trinidad ja Tobagosta, missä meillä oli koulutus. Sitten siirryimme Curacaoon ja Bonaireen ja sieltä Arubaan ja nyt me ollaan täällä Jamaikassa. Täältä me lähdetään Bahama saarille ja sieltä Haitiin ja Dominikaaniseen tasavaltaan. Tulemme olemaan koko tämän vuoden Karibian pienillä saarilla.

p jamper vier lh laivlla
Jamaikalainen perhe vierailulla laivalla.Kerro vähän laivasta ja työstäsi siellä?

-    Tämä laiva on tunnettu sen suuresta kirjakaupasta, joka on maailman suurin kelluva kirjakauppa. Työskentelen siellä ja minun tehtäviini kuuluu kirjojen lajittelu, hinnoittelu, myynti ja ihmisten vastaanottaminen, informaation kertominen ja ohjaaminen laivalla. Teen työtä viitenä päivänä viikossa ja kahdeksan tuntia päivässä. Yhtenä päivänä meillä on vapaapäivä ja yhtenä päivänä on ihmisten kohtaamispäivä. Teemme silloin erilaisia juttuja, kohtaamme ihmisiä laivassa, kirjakaupassa tai sitten menemme kouluihin tai kirkkoihin tai vankiloihin. Tai menemme vain kadulle kohtaamaan ihmisiä. Se on tosipaljon erilaista ja siinä on paljon vaihtelua.

Miten te elätte laivalla?

-    Täällä laivalla on neljän hengen hyttejä ja minulla on kolme huonekaveria, yksi on Tanskasta, toinen Sveitsistä ja kolmas Zimbabwesta. Kaikki tyypit ovat kivoja. Aluksi minua jännitti, kuinka onnistun jakamaan hytin kolmen tytön kanssa. Tosi hyvin on onnistunut, eikä ole ollut mitään ongelmia. Meillä on tosi mukava hytti ja täällä on kivaa.

Kiitos haastattelusta.

Laivatyöhön tarvitaan jatkuvasti uusia työntekijöitä. Mahdollisuuksia osallistua löytyy vierailemalla OM:n kotisivuilta omsuomi.fi, tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla info.fi (ät) om.org

Lataa ja kuuntele radio-ohjelma mp3-tiedostona (2,6 Mt)