Ikkuna Maailmaan OM uutiset
17.6.2017

o jono kingst jam
Jonotusta laivaan Jamaikalla Kingstonessa.

Kerromme tässä ohjelmassa uutisia eri puolilta maailmaa erityisesti sieltä, missä OM tekee työtä. OM on lähetysjärjestö ja se toimii eri puolilla maailmaa 115 maassa.

Kymmenet tuhannet ovat tulleet uskoon OM:n laivojen työn kautta

OM:n neljäs lähetyslaiva Logos Hope jatkaa sitä lähetystyön perinnettä, joka alkoi vuonna 1970, kun Operaatio Mobilisaation ensimmäinen laiva, Logos saatiin rukousvastauksena evankeliumin työhön. Neljällä lähetyslaivalla, joista Logos Hope on nyt käytössä, on vieraillut 46 miljoonaa ihmistä, joista 10 miljoonaa on lapsia, 5 miljoonaa vierailijaa on osallistunut laivoilla järjestettyihin tilaisuuksiin. Laivojen koulutusohjelmissa on ollut vuosien varrella 10 000 nuorta, joista monet ovat Suomesta. Kymmenet tuhannet ovat tulleet uskoon laivojen työn kautta.

Ohjelma on myös kuunneltavissa podcastina netissä. Mene netissä Sound Cloud.com sivulle ja kirjoita hakusana ikkuna maailmaan OMsuomi. Lataa myös Sound Cloud älypuhelimeesi. Logos Hope laivalla palvelee myös monien eri alojen ammattilaisia. Laivan koulutusohjelmiin ja ammattitaitoa vaativiin tehtäviin otetaan uusia ihmisiä pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa. Nyt haetaan laivatiimiin ensimmäistä perämiestä, kokkia, koneistajaa, sähkömiestä ja kylmäasentajaa.

Tänä vuonna laivatiimiin liittynyt Viola kertoo kokemuksiaan siellä
-    Hei minun nimi on Viola ja olen Logos Hope nimisellä laivalla vapaaehtoistyöntekijänä. Tämä laiva on nyt Jamaikalla. 

Kuinka osallistutte evankelioivaan ja saavuttavaan työhön maissa, joissa vierailette?

-    Viime viikolla menimme täällä Jamaikalla kaduille ja me menimme todella vaaralliselle slummialueelle. Poliisit veivät meidät sinne poliisiautolla, ja poliisit kulkivat meidän edessä ja takana ja oli suojelemassa meitä ja näyttämässä meille erilaisia paikkoja. Me kävelimme kaduilla, puhuimme ihmisten kanssa ja rukoilimme heidän puolestaan ja jaoimme kirjoja ja esitteitä laivasta. Kutsuimme heitä käymään laivalla. Se oli hyvä kokemus. Oli hyvin erilaista nähdä sellaista köyhyyttä, missä he slummialueella elivät. Se oli hyvin kasvattava ja hyvä kokemus.

o lh kirnaytt jam
Laivan kirjanäyttelyssä on monesti ruuhkaa.


Miten te laivalla elätte?

-    Meillä on täällä laivalla neljän hengen hyttejä. Minulle on täällä kolme hyttikaveria. he tulevat Sveitsistä, Tanskasta ja Zimbabwesta. He ovat kaikki kivoja kavereita. Aluksi minua jännitti, miten se onnistuu jakaa hytti kolmen tytön kansaa. Se on onnistunut tosi hyvin, eikä meillä ole ollut mitään ongelmia.

Teitä on siellä laivalla 400 ihmistä 50 eri maasta. Miten te pidätte yhteyttä keskenänne?

-    Täällä laivalla jokainen kuuluu johonkin laivaperheeseen, johon kuuluu 10-15 ihmistä. Näissä laivaperheissä juhlitaan synttäreitä ja syömme joka viikko yhdessä ja vietämme aikaa yhdessä. Minun laivavanhempani ovat Amerikasta ja heillä on kaksi lasta. Toinen on kuusivuotias ja toinen on kolmevuotias. Meidän laivaperheeseen kuuluu sitten 9 ihmistä. He ovat kotoisin Amerikasta, Trinidad Tobacosta, Etelä-Koreasta, Tanskasta, Zimbabwesta, Sri Lankasta, Etelä-Afrikasta, Hollannista ja Espanjasta. Meillä on todella monikulttuurillinen laivaperhe. Se on tosi ihana ja siellä voi kertoa huolia ja pitää hauskaa ja jutella kaikista asioista. Se on turvallinen paikka, missä voi puhua ja olla yhdessä.

Kiitos haastattelusta.

Jotta laiva voi kulkea, laivalle tarvitaan niitä, jotka tulevat työhön 1-2 vuodeksi ja palvelevat, missä tarvitaan. Lisäksi tarvitaan ammattilaisia, jotka täyttävät tietyn tehtävän laivassa. Laivatyöhön tarvitaan perämiehiä, konemestareita, lääkäreitä, kokkeja, sähkömiehiä, putkimiehiä, hitsaajia, asentajia, puuseppiä, kirjanpitäjiä, valokuvaajia, tietokone ja AV ammattilaisia. Ammattilaiset ottavat osaa myös laivan hengelliseen ja julkiseen toimintaan.

Laivatyöhön tarvitaan jatkuvasti uusia työntekijöitä. Mahdollisuuksia osallistua löytyy vierailemalla OM:n kotisivuilta omsuomi.fi, tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla info.fi (ät) om.org . Muista rukouksin akuutteja haasteita.

Lataa radio-ohjelma mp3-tiedostona (2,6 Mt)