Ikkuna Maailmaan OM uutiset
5.8.2017


Kerromme tässä ohjelmassa uutisia eri puolilta maailmaa erityisesti sieltä, missä OM tekee työtä. OM on lähetysjärjestö ja se toimii eri puolilla maailmaa 115 maassa.

n vibr com at ts

25 vuotta TeenStreet-leirejä - Tänä vuonna 154 suomalaista osallistujaa

OM:n kansainvälinen Teen Street leiri järjestetään vuosittain Saksassa. Tämän kesän leiri pidettiin heinä-elokuun vaihteessa. Se oli 25-vuotisjuhlaleiri. Siellä oli yli 3000 osallistujaa yli 20 maasta ja yli 40 kansallisuudesta. Suomesta osallistujia oli 154. Pienempiä Teen Street leirejä järjestetään eri puolilla maailmaa ympäri vuoden monissa maissa.

OM on lähetysjärjestö. Se tekee myös työtä nuorten parissa. Suositut TeenStreet leirit ovat yksi OM:n nuorisotyömuodoista. OM Suomen TeenStreet työnjohtaja Hannu Kaakinen lähetti äänikirjeen TeenStreet leiriltä Offenburgista Saksasta ja kertoo sieltä tuoreimmat kuulumiset:

”Tervehdys täältä Saksasta Offenburgista Teen Street leiriltä.  Olen Hannu Kaakinen ja toimin OM Suomella Teen Street koordinaattorina. Meitä on täällä Saksassa 154 hengen suomalaisryhmä, joista varsinaisia leiri-ikäisiä on 105. Loput ovat sitten aikuisia erilaisissa johto- ja palvelutehtävissä.”

Tänään meillä on ollut race and give juoksutapahtuma, missä kerätään rahaa Kosovon vähäosaisille nuorille. Täällä on joka päivä päähallissa opetustilaisuuksia, jossa on musiikkia ja mielenkiintoista ohjelmaa. Sen lisäksi on pienryhmäopetusta joka päivä. Koko ryhmämme 105 nuorta on jaettu 5-7 hengen ryhmiin. Jokaisella ryhmällä on pienryhmäohjaaja. Ryhmät käyvät läpi raamattuopetuksia päivittäin. Suomen ryhmällä on ollut hyvä meininki ja hauskaa on ollut.  Lisäksi olemme kokeneet Jumalan läsnäoloa ja toivomme, että leiri olisi sellainen kokemus kaikille nuorille, että he lähtisivät täältä jollakin tavalla muuttuneina, että Jumala voisi kohdata heitä ja antaa eväitä elämään.

Täällä leirillä on osallistujia yli 20 eri maasta ja yli 40 eri kansallisuudesta. Suurin ryhmä on Saksasta, missä tämä leiri järjestetään. Sitten yllättäen Färsaarilta on täällä 400 osanottajaa. Hollannista ja Ranskasta on myös isot ryhmät. Kaiken kaikkiaan tällä leirillä on kolme- kolme ja puolituhatta osallistujaa. Leirejä järjestetään vuosittain ja nyt on järjestyksessä 25. kerta ja juhlavuosi. OM:n Teen Street toiminta alkoi 25 vuotta sitten. Joka toinen vuosi leiri järjestetään täällä Offenburgissa Etelä-Saksassa ja joka toinen vuosi Oldenburgissa pohjoisemmassa Saksassa.

Tässä vieressäni on Kylli Niemelä. Montako kertaa sinä olet ollut Teen Streetillä?
-    Varmaan 14 kertaa.
Mitä sinä olet tehnyt tai teet täällä Teen Streetillä?
-    Olen ollut täällä monessa roolissa coachina ja MM henkilönä, kotitoimiston edustajana, matkanjohtajana ja monessa roolissa.
Täällä tarvitaan siis aikuisia, jotka ottavat vastuuta eri tehtävissä. Kerro, mitä tehtäviisi sisältyy?
-    Tarkistan, kuinka moni on käyttänyt kuulokkeita, tsemppaan ryhmänjohtajia ja MM henkilöitä ja käyn välillä ensiavussa.
Mikä saa sinut tulemaan tänne vuosi toisensa jälkeen?
-    Se on Jumalan kutsu.
Mikä on parasta Teen Streetillä mielestäsi?
-    Yhteys, mitä kokee eri ihmisten kanssa. Kaikki saa täällä leiriltä jotain, ei ainoastaan nuoret vaan myös vapaaehtoiset, jotka ovat täällä mukana.
Kiitos Kylli.

Kiitos uutisista Teen Street leiriltä Saksasta

Lataa radio-ohjelma mp3-tiedostona (2,6 Mt)