Usein kysytyt kysymykset: TeenStreet

1.        Kuka voi lähteä TeenStreetille?

a)       Alaikäraja nuorelle: nuoren pitää täyttää 13 vuotta kyseisenä vuonna.

b)       Yläikäraja nuorelle: 17 vuotta kyseisenä vuonna täyttävä voi osallistua. Joissakin erikoistapauksissa myönnämme luvan myös 18 vuotta täyttävälle.

c)       Vapaaehtoiset, jotka palvelevat leiriläisiä: 18 vuotta täyttänyt.

d)       Koutsit eli ryhmänvetäjät: 20 vuotta täyttäneet ja osallistuminen touko- tai kesäkuussa pidettävään koulutuspäivään Tampereella.

e)       Muut vastuunkantajat: 18 vuotta ja osallistuminen touko- tai kesäkuussa pidettäviin koulutuspäiviin Tampereella tai Jyväskylässä.

f)        Lapset vanhempien seurassa ja huolenpidossa. Majoitus esim. omassa teltassa, asuntovaunussa, hotellissa tai ns. cubiclessa (vanereilla erotettu tila isossa hallissa). Leirillä on KidStreet, johon vastuunkantajien lapset osallistuvat. Ohjelma on englanniksi.

 

2.        Miten matkustus tapahtuu?

        Kun leiri on Etelä-Saksassa Offenburgissa, niin lennämme Frankfurtiin ja sieltä jatkamme busseilla leiripaikalle. Paluu tapahtuu bussilla Frankfurtiin. Lennot pitää hankkia itse ja ilmoittaa lennon numero ja aikataulu Suomen ryhmän vastaavalle. Huom. leiriläisinä leirille osallistujat saavat lentää vain nettisivuillamme esitetyillä lentovaihtoehdoilla. 

3.        Miten turvallisuudesta on huolehdittu?

Teemme matkalle turvasuunnitelmat. Jokainen nuori kuuluu kuuden hengen suomalaiseen ryhmään, jota vetää suomalainen ryhmänjohtaja. Jokainen leiriläinen sitoutuu (allekirjoittamalla) elämään leirin sääntöjen mukaan. TeenStreetin leirialue on aidattu ja vartioitu. Leirille osallistuvat pitävät ranneketta ja henkilökohtaista leiripassia koko leirin ajan. Leiriltä poistuminen tapahtuu vähintään kolmen hengen ryhmissä, ryhmänjohtajan tieten lounaan ja illallisen välissä.

4.        Miten ruoka-allergiaa poteva pärjää leirillä?

Leirillä on tarjolla kasvisvaihtoehto. Valitettavasti muita ruoka-aineallergioita ei voida huomioida. Maitoa ei käytetä muuhun kuin kahviin ja aamumuroihin. Laktoosittomia maitoja ei ole tarjolla.

5.        Voivatko lääkitystä tarvitsevat osallistua?

Lääkityksestä pitää huolehtia itse. Jos lääkkeet pitää säilyttää kylmässä, ne voi jättää lääkintäpisteen jääkaappiin. Leirillä on oma lääkintähenkilökunta. Sairaalahoitoa tarvitsevat siirretään paikalliseen sairaalaan.

6.        Tarvitseeko osata englantia?

Nuoren ei tarvitse osata englantia, vaikkakin siitä on suurta hyötyä leirillä. Opetukset tulkataan ja pienryhmät ovat suomeksi.

7.        Saako leirillä vierailla?

Leirillä voi käydä päivävieraita. Heidän tulee ilmoittautua etukäteen Suomen ryhmän vetäjälle ja tullessaan vielä täyttää vierailupassi. Päivävierailun hinta on n. 20€ (tällöin voi osallistua myös ruokailuun).

8.        Mistä leirin hinta koostuu?

Leirin hinta kattaa yöpymiset, ruoan ja materiaalit. Leirimaksu lähetetään OM toimistolta kesäkuussa.  Matkustus maksetaan erikseen. Tiedoksi: Leirimaksut eivät kata koko leirin kuluja vaan etsimme jatkuvasti tukijoita ja sponsoreita leirin järjestämisen mahdollistamiseksi.

9.        Tarvitseeko nuori vakuutusta?

Kaikilla tulee olla matkavakuutus. Joko nuorella on oma tai nuoren voi ilmoittaa OM Suomen ottamaan leirivakuutukseen. HUOMIOITAVAA: Monet kotivakuutukset kattavat nuoren vain jos vanhempi on itse mukana leirillä!

10.    Hätätapaukset

Leirikirjeessä mainitaan hätänumero, johon voi olla yhteydessä tarvittaessa.

11.    Entä jos nuori ei suostu sääntöihin tai käyttäytyy huonosti?

Nuoria ohjataan leirin aikana elämään leirisääntöjen mukaan. Jos nuori kuitenkin syyllistyy vakaviin rikkomuksiin (esim. alkoholin käyttö, huumeet, väkivalta jne.), hänet poistetaan leiriltä huoltajan omalla kustannuksella.

12.    Saako itse valita, mihin pienryhmään menee?

Pienryhmät kootaan iän ja sukupuolen mukaan, mutta ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa toiveita. Toiveet otetaan huomioon niin hyvin kuin mahdollista. Seurakuntaryhmät voivat tietysti koota omia ryhmiä ja hankkia myös omat tiiminvetäjät - kuitenkin niin, että pojat ja tytöt ovat eri pienryhmissä ja heillä on samaa sukupuolta oleva ryhmän vetäjä. Aivan nuorimmat eivät voi olla samassa ryhmässä vanhempien leiriläisten kanssa, koska ryhmän työskentely kärsisi siitä.

13.    Voiko leirille mennä omilla kyydeillä tai matkajärjestelyillä?

Leirille voi mennä omin järjestelyin, mutta suosittelemme, että alaikäiset tulevat OM:n järjestämillä kyydeillä. Emme vastaa kenenkään omista matkoista, emmekä voi huolehtia heidän matkajärjestelyistään. Yksin matkustava on velvollinen itse tulemaan leirialueelle omin neuvoin ja ilmoittamaan matkajärjestelyistä OM Suomen ryhmänvetäjälle hyvissä ajoin. Kokemuksesta tiedämme sanoa, että vähän matkustaneen henkilön ei ole hyvä lähteä yksin seikkailemaan Eurooppaan. Jos nuori haluaa jäädä Saksaan leirin jälkeen, on siitä sovittava erikseen ja huoltajien on otettava vastuu nuoresta. Tarvitsemme tällöin kirjallisen ilmoituksen (huoltajan allekirjoitus) nuoren jäämisestä Saksaan leirin jälkeen. 

14.    Onko leirillä paljon aikuisia?

Leirillä on kaikkiaan aikuisia noin 1500. Jokainen nuori kuuluu kuuden hengen ryhmään, jota johtaa yli 20-vuotias ryhmänjohtaja. Leirillä on useita eri vastuunkantajia: kunkin maan vastuunkantajat, terveydenhoitohenkilökunta, järjestyksenvalvojat, ohjelmanjärjestäjät, siivouksesta ja ruokailuista vastaavat, vapaaehtoiset palveluryhmät, kanavien vetäjät, muusikot jne.

15.    Paljonko nuori tarvitsee rahaa leirillä?

Matkustustavasta riippuen matkan aikana menee (bussimatka) rahaa laivaruokailuun (meno-paluu), matkustuksen aikana pysähdymme muutamia kertoja huoltamoilla, joissa voi syödä esim. hampurilaiset. Huomaa, että Ruotsissa ja Tanskassa euroilla maksaessa saat takaisin paikallista rahaa. Leirillä menee rahaa lähinnä jäätelöön ja juomiin. Illalla on tarjolla esim. ranskanperunoita ja pizzoja. Leirialueen tuotteet ovat huomattavasti edullisemmat kuin vastaavat kaupungilla myytävät. Nuoret haluavat yleensä myös käydä kaupoissa ja ostaa vaatteita jne. Kukin voi budjetoida riittävän määrän rahaa nuoren tarpeisiin. Saksassa on elokuussa yleensä kesäale. Paluumatkaan tarvittava raha on syytä säästää etenkin, jos paluumatka tehdään bussilla.

16.    Mitä leirille pitää ottaa mukaan?

Lähetämme jokaiselle lähtijälle kesäkirjeen, jonka mukana tulee pakkauslista. Tässä muutamia tärkeimpiä asioita: passi tai matkustusasiakirjat (ilmainen euro-henkilökortti kannattaa hankkia KELA:sta), vakuutuspaperit (jos on oma vakuutus), ilmapatja (pieni) tai retkipatja, makuupussi tai lakanat ja peitto, tyyny, taskulamppu ja varaparistot, pesutarvikkeet, pyyhe, uimapuku, liikuntavaatteet, vaatteita lämpimiä päiviä ja viileitä iltoja varten, Raamattu, kynä, vihko muistiinpanoja varten, taskurahaa, suihkutossut tai rantasandaalit. Korvatulpat ja silmälaput auttavat nukkumaan. Matkan aikana tarvittavat tavarat kannattaa pakata erilliseen reppuun.